Valitse, miten Notion-palvelija pyytää hyväksyntääsi

Tässä ohjeasiakirjassa

Notion-palvelija voi muuttaa sisältöä ja käyttää yhdistämiäsi sovelluksia. Käytä hyväksyntäasetuksia päättääksesi, milloin se kysyy sinulta ensin.

Siirry usein kysyttyihin kysymyksiin

Notion-palvelija voi luoda sivuja, päivittää tietokantoja ja toimia yhdistämissäsi sovelluksissa, kuten Slackissa tai Gmailissa. Hyväksyntäasetuksesi määrittää, milloin palvelijasi pysähtyy kysymään sinulta ennen kuin se tekee jotain näistä asioista. Voit valita yhden kolmesta asetuksesta, kun aloitat keskustelun, tai vaihtaa hyväksyntätilaa olemassa olevassa keskustelussa. Uusissa keskusteluissa käytetään viimeksi käyttämääsi hyväksyntätilaa, ellet muuta sitä ennen viestin lähettämistä.

Hyväksyntäasetuksen muuttaminen:

  1. Avaa keskustelu Notion-palvelijasi kanssa.

  2. Valitse nykyinen hyväksyntäasetuksesi keskustelun yläreunasta.

  3. Valitse haluamasi asetus. Se tulee voimaan välittömästi.

Mukautettujen palvelijoiden hyväksyntäasetukset toimivat eri tavalla. Jokaisella mukautetulla palvelijalla on omat hyväksyntäasetuksensa.

Asetus

Mitä palvelijasi tekee

Paras käyttötarkoitus

Kysy aina

Kysyy sinulta ennen jokaista toimintoa, joka muuttaa sisältöä tai käyttää yhdistettyä sovellusta

Näet muutokset ennen niiden tekemistä

Tarkista puolestani (oletus)

Tarkistaa toiminnot itsenäisesti puolestasi ja kysyy sinulta, jos toiminto voi olla riskialtis

Päivittäinen työ, jossa suuret muutokset tarkistetaan

Ohita kaikki hyväksynnät

Suorittaa jokaisen toiminnon kysymättä

Luotettavat, toistuvat tehtävät, jotka eivät vaikuta arkaluonteiseen sisältöön

Palvelijasi pyytää hyväksyntääsi ennen jokaista toimintoa, joka muuttaa sisältöä tai käyttää yhdistettyä sovellusta. Mitään ei tapahdu ennen kuin hyväksyt sen. Valitse tämä, kun haluat nähdä jokaisen muutoksen ennen kuin se tapahtuu tai kun olet vielä totuttelemassa palvelijasi kanssa työskentelyyn.

Esimerkki: Pyydät palvelijaasi siistimään projektisivun. Palvelijasi näyttää sinulle muokkauksen ja odottaa. Sivu pysyy ennallaan, kunnes hyväksyt muutokset.

Palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen esimerkiksi seuraavia muutoksia:

  • Sivun luominen tai muokkaaminen.

  • Tietokannan, näkymän tai ominaisuuden luominen tai muokkaaminen.

  • Laajat sisältömuutokset, kuten tietokannan kaikkien rivien päivittäminen

  • Lähettäminen tai julkaiseminen yhdistetyn sovelluksen kautta, kuten sähköpostin lähettäminen tai Slack-viestin julkaiseminen.

  • Verkkosivustolla vieraileminen.

Lukeminen ei vaadi hyväksyntää. Palvelijasi voi tehdä hakuja työtilassasi, avata sivuja, joita voit jo katsella, lukea yhdistetyn sovelluksen viimeisimpiä viestejä ja vastata kysymyksiisi kysymättä ensin. Se kysyy lupaa, kun se aikoo muuttaa jotain tai toimia Notionin ulkopuolella.

Palvelijasi toimii itsenäisesti. Jos se pitää jotain mahdollisesti turvattomana, se keskeyttää toiminnan ja kysyy sinulta ensin. Valitse tämä, kun haluat palvelijasi jatkavan toimintaansa ilman lupakyselyä jokaisessa vaiheessa. Muista, että tämä hyväksyntätila perustuu palvelijan omaan arvioon, eikä se välttämättä aina pidä samoja asioita turvattomina kuin sinä.

Esimerkki: Pyydät palvelijaasi nimeämään uudelleen ominaisuuden tietokannassa, jossa on 1 000 riviä. Koska muutos koskee jokaista riviä, palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen aloittamista.

Palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen muutoksia, kuten:

  • Sivujen poistaminen tai suuren sisältömäärän poistaminen.

  • Sähköpostin lähettäminen tai Slack-viestin julkaiseminen puolestasi.

  • Sellaisten tiedostojen tai ympäristömuuttujien tarkastelu tietokoneella, jotka voivat sisältää kirjautumistietoja tai käyttöoikeustunnuksia.

  • Riippuvuuksien asentaminen tai koonti- ja testausskriptien suorittaminen tietokoneella.

Palvelijasi tekee kaiken kysymättä lupaa. Näet keskustelusta, mitä se teki, mutta se ei kysy lupaasi etukäteen. Valitse tämä asetus tuttuihin, toistuviin tehtäviin, kuten vain sinun käyttämäsi tietokannan viikoittaiseen siivoamiseen.

Muista, ettei palvelijasi kysy sinulta lupaa ennen muutosten tekemistä, edes sellaisten toimintojen kohdalla, joita on vaikea perua, kuten sisällön korvaaminen sivulla tai julkaiseminen yhdistetyssä sovelluksessa. Käytä tätä asetusta vain, kun tiedät tarkalleen, mitä pyydät.

Lue alta lisää vaatimuksista ja saatavuudesta.

  • Valitsemasi asetus koskee työtilaa, jossa otat sen käyttöön. Jos käytät Notionia useassa työtilassa, valitse asetus erikseen kussakin työtilassa.

  • Voit valita hyväksyntäasetuksen Notionin verkkoversiossa ja Android-laitteilla. Asetus ei ole käytettävissä iOS-laitteilla.

  • Notion AI sisältyy maksullisiin sopimustyyppeihin, joten sopimustyyppisi määrittää, mitä Notion AI -ominaisuuksia voit käyttää. Lue lisää Notion AI:sta →

  • Jokaisella mukautetulla palvelijalla on omat hyväksyntäasetuksensa.


Usein kysytyt kysymykset

Koskeeko tämä mukautettuja palvelijoita?

Voiko ylläpitäjä asettaa tämän kaikille?

Kyllä, ylläpitäjät voivat poistaa käytöstä mahdollisuuden ohittaa kaikki hyväksynnät kohdassa Asetukset.

Työtilan omistajat hallitsevat edelleen verkkohakua ja sitä, mitä sovelluksia käyttäjät voivat yhdistää kohdassa Asetukset → Notion AI.

Voinko muuttaa tätä asetusta keskustelun aikana?

Kyllä. Voit valita uuden asetuksen Notion-palvelijasi kanssa käytävän keskustelun aikana ennen viestin lähettämistä, mutta et silloin, kun palvelija suorittaa tehtävää. Uusi asetus koskee sitä, mitä palvelijasi tekee seuraavaksi. Se ei kumoa mitään, mitä palvelijasi on jo tehnyt.

Mitä jos hyväksyn jotain vahingossa?

Pyydä palvelijaasi kumoamaan toiminto. Jos kyse on sivusta, voit myös avata Sivuhistorian ja palata aiempaan versioon. Jos kyse on yhdistetyssä sovelluksessa tehdystä toiminnosta, kuten lähetetystä sähköpostista tai Slack-viestistä, korjaa se kyseisessä sovelluksessa.

Onko sinulla vieläkin kysymyksiä? Lähetä viesti tukeen

Anna palautetta

Oliko tästä resurssista apua?


Powered by Fruition